Odkyslenie – akým jedlám sa vyhnúť?

odkyslenie

Odkyslenie – akým jedlám sa vyhnúť?

Keď sa organizmus prekyslí, samozrejme potrebuje aj odkyslenie. Prekyslenie organizmu je stav, ktorý je spúšťačom pre civilizačné choroby, akými sú napr.: obezita, jej opak podváha, alergie, únava, kardiovaskulárne problémy, depresívne stavy. Organizmus potrebuje odkyslenie ak pociťuje: časté únavy, bolesti hlavy, nedostatok energie, bolesť svalstva a kĺbov, pálenie záhy. Aby sme boli opäť vitálni a neprivolali si ďalšie zdravotné problémy je nevyhnutné odkyslenie organizmu, eliminovať z jedálnička kyselinotvorné potraviny a urobiť potrebné kroky, aby v našom tele nastala acidobázická rovnováha. Vyprážané a mastné jedlá, jedlá plné sacharidov, hamburgery, hranolky, sladkosti, sladené, energetické a alkoholické nápoje a iné spôsoby rýchleho zahnania hladu, smädu a dodania energie sú najčastejšími aktérmi spolu so stresom, ktoré sú hlavnými strojcami prekyslenia. Ľudské telo si pre svoju existenciu musí udržiavať optimálne pH krvi v rozpätí 7,36 – 7,44. Keby sa krv prekyslila nastala by smrť. Ak sa chcete prekysleniu vyhnúť v prvom rade je potrebné spraviť revolúciu v stravovaní.